Selecteer een pagina
Home > Projecten > Woning VLDV te Mechelen

Woning VLDV te Mechelen

Binnen een bebouwbare oppervlakte van 11,92 x 15 m. wil een jong gezin een ruime woning met dokterspraktijk bouwen. Een ‘open’ woning waarvan de eethoek, zithoek en keuken zo veel mogelijk naar de tuin zijn georiënteerd, was het uitgangspunt. Al snel werd duidelijk dat de pediaterpraktijk ondergronds zou moeten worden ingeplant. Enkel de afzonderlijke inkom met wachtruimte kreeg plaatst op het gelijkvloers. Een trap of lift, en op het ondergrondse niveau een sanitaire ruimte met verzorgingstafel, staan ter beschikking van de patiëntjes en hun ouders. Via een lichtschacht en een groot raam boven de trap naar de praktijkruimte kan het daglicht toch doordringen tot beneden.

De bewoners houden van een strak afgelijnd interieur. Een ingewerkte bureau en kasten maken het mogelijk om bijvoorbeeld speelgoed in deze leefruimte netjes op te bergen. Centraal in de woning staat de zwarte kastenwand welke van keuken tot de trap in de zithoek doorloopt. De in deze kast ingewerkte schuifdeur maakt het mogelijk om het gelijkvloers van verdieping af te scheiden. Op de verdieping kan je naast vier slaapkamers en 2 badkamers ook nog een ‘werk’-bureau terugvinden die deel uitmaakt van de nachthal. Hierdoor bekomen we een ruime en lichte nachthal.

Vraag een kennismakingsgesprek aan

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid.