Selecteer een pagina
Home > Projecten > Woning DPVH te Sint-Katelijne-Waver

Woning DPVH te Sint-Katelijne-Waver

Een moderne en vooral ruime woning voor een groot gezin waren de uitgangspunten voor dit ontwerp. De woning is voorzien van alle hedendaagse energetische technieken zoals een warmtepomp, zonneboiler en fotovoltaïsche zonnepanelen, wat resulteert in een laag E-peil. Kenmerkend aan deze woning is het gebruik van hoogteverschillen in de plafonds en een centrale vide. Op deze manier worden de woonruimten onderling verbonden of net gebufferd. Een witte gietvloer loopt door over heel de woning van keuken, zithoek over slaapkamers tot in de douches. De centrale vide is het hart van deze woning en brengt een grote hoeveelheid licht in het midden van de leefruimten. Boven werd aan deze vide een bureau gekoppeld van waaruit je zicht hebt op de zithoek en de tuin. De nood aan berging werd opgelost door de volledige woning te onderkelderen. Naast een klassieke binnentrap maakt een buitentrap en een helling deze ondergrondse ruimten zeer gebruiksvriendelijk.

Vraag een kennismakingsgesprek aan

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid.