Selecteer een pagina
Home > Projecten > Woning VTV met praktijkruimte te Hombeek

Woning VTV met praktijkruimte te Hombeek

Woning met architectenpraktijk. Aan de straatkant met noordelijke oriëntatie werd het kantoor gesitueerd. Deze vormt samen met de gemeenschappelijke inkom een buffer naar het private woongedeelte aan de zuidgerichte gevel. De circulatieruimten zowel gelijkvloers als op de verdieping, waar nachthal werd geïntegreerd in een polyvalente ruimte, werden zo compact mogelijk gemaakt. Dit
allemaal om de verblijfruimten zo groot mogelijk te houden. Op het gelijkvloers bevinden zich in het privaat gedeelte een garage – berging, keuken en de leefruimte die volledig gericht is naar de tuinzijde. De verdieping werd opgedeeld door de polyvalente ruimte in een ouderzijde (slaapkamer, badkamer, wc en dressing) en een kinderzijde (slaapkamers en kinderbadkamer).

Door het gebruik van plaatmateriaal met een egale structuur tegenover het erboven gelegen ruwere metselwerk ontstaat er een uitgesproken horizontaliteit in de voorgevel. Een groot raam in deze voorgevel biedt een uitzicht over het mooie landschap van de Zennevallei. Omwille van dit uitzicht werd er ook aan de badkamer een smal uitstekend bandraam op een hoogte net boven de badrand voorzien.

De achtergevel wordt gekenmerkt door een vide aan een groot raam dat doorloopt over 2 bouwlagen. Omwille van de oriëntatie werd hier gekozen voor een grote oprolbare zonneluifel die eveneens als parasol of afdak boven het terras kan worden gebruikt. De zonneluifel breekt met de rechtlijnige architectuur door zijn schuine inplanting en is als een parasiet geënt op de bouw. Het volume van de keuken is iets naar de tuinzijde geschoven waardoor er een halfopen keuken naar de overige leefruimten ontstaat. De kernwoorden van deze woning zijn licht, ruimte en openheid.

Vraag een kennismakingsgesprek aan

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid.